De plot twist van 2020

geplaatst in: Blog | 0

Hoe gaat het met jouw bedrijf dit jaar? Door omstandigheden en het moederschap lagen mijn werkzaamheden een beetje stil in 2019, maar met de start van 2020 wist ik het zeker: 2020 zou mijn jaar worden. Ik denk dat veel ondernemers dit geroepen hebben. De één heeft het misschien waar gemaakt en de ander is ergens vastgelopen. Misschien kon je tijdens de corona crisis op een creatieve manier inspelen op wat mensen nodig hadden. Hoe dan ook liep 2020 tot nu toe heel anders dan we in gedachten hadden op Nieuwjaarsdag.

Thuis werken tijdens de lockdown

Hoewel je als tekstschrijfster prima vanuit huis kunt werken, lukte het me niet om aan het werk te blijven toen de scholen gesloten werden. Ik had er simpelweg de tijd en energie niet voor. Ik was juf, moeder, gymlerares, logopediste, politieagent, chaos manager, maar ik was vooral niet bezig met mijn bedrijf. En dat terwijl ik zulke mooie plannen voor mezelf had gemaakt aan het begin van het jaar. Plannen om cursussen te volgen, mijn kennis bij te spijkeren en om inspiratie op te doen.

Een van mijn plannen was dat ik veel meer uit mijn werk wilde gaan halen. Ja, het is leuk om teksten te schrijven, maar ik heb een bachelor diploma in communicatie en marketing, en hier deed ik voor mijn gevoel veel te weinig mee. Ik ben alleen niet het type dat zomaar ergens in springt. Ik wil mezelf tot in de puntjes voorbereiden, lijstjes maken en dingen regelen voordat ik begin. Mijn perfectionisme maakt me soms onzeker en ik zou wel eens wat meer lef willen hebben. In januari maakte ik een lijstje van het minimale wat ik wilde doen voor ik er klaar voor was, maar ik kon maar een paar van deze taken daadwerkelijk afvinken.

De draad weer oppakken

Nu de zomervakantie er bijna op zit en mijn oudste maandag weer naar school gaat, begint alles weer te kriebelen. In de afgelopen maanden heb ik af en toe tijd kunnen maken voor een korte cursus of webinar en hier haal ik veel inspiratie uit. Ook zijn er inspirerende mensen online die er altijd weer voor zorgen dat ik in mijn werk flow kom. Ook heb ik tijdens de corona crisis geblogd op mijn persoonlijke blog, al was dat wel met een lagere frequentie dan anders. Nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Ik ga dus mijn lijstjes er weer bij pakken, wat taken afvinken en verder werken aan de uitbreiding van mijn nieuwe website.

Daarnaast heb ik zin om weer aan de slag gaan voor anderen. Heb jij behoefte aan nieuwe webteksten of advies op het gebied van online marketing, neem gerust contact met me op en wie weet kan ik iets voor jou betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *