De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wat is het en hoe kun je het inzetten voor jouw bedrijf? In mijn ogen is SEO geen trucje waar één goede handleiding voor bestaat. Zelf heb ik me deze manier van schrijven eigen gemaakt door veel te lezen, podcasts te luisteren en uiteraard door ervaring op te doen met het schrijven van website teksten en blogs. Ik kan je helpen met schrijven van teksten die het lekker doen in Google, maar SEO gaat verder dan het schrijven van teksten die goed geïndexeerd worden door Google. Ik kan je ook helpen met het optimaliseren van de rest van je website.

Een SEO tekst schrijven

Vroeger werd je beloond door Google als je zoekwoord een x aantal keer voor kwam in een stuk tekst, maar hierdoor werden de teksten onleesbaar en onaantrekkelijk. Je website werd misschien gevonden, maar een lezer wil natuurlijk meer. Tegenwoordig is het niet meer nodig om krampachtig woorden toe te voegen aan je tekst, sterker nog, ‘keyword stuffing’ werkt niet meer. Google is inmiddels zo slim geworden, dat het belangrijker is om teksten te schrijven die lekker lezen en waarbij het door middel van het gebruik van jouw zoektermen en eventuele synoniemen duidelijk wordt waar de tekst over gaat. Natuurlijk zijn er nog wel trucjes en regels die je toe kunt passen waardoor dit nog beter werkt, maar goede content is het belangrijkste. Ik help je graag om teksten en blogs te schrijven die lekker lezen en die goed bij jou of je bedrijf passen.

Heb je zelf al teksten geschreven en heb je behoefte aan iemand die met je meeleest, dan ben je ook aan het goede adres. Ik kan de teksten voor je proeflezen, advies geven, teksten herschrijven of de eindredactie van je overnemen. Dit kan gaan om een eenmalige klus, maar ook om een langere samenwerking.

Één of meerdere pagina’s optimaliseren

Wil je meer dan alleen goede SEO teksten, dan help ik je graag om één of meerdere pagina’s te optimaliseren. Google wil precies waar een pagina of tekst over gaat en of deze relevant is voor bepaalde zoekwoorden. Zo krijgen de mensen die op zoek zijn de beste resultaten voorgeschoteld. Jij wilt natuurlijk dat jouw pagina’s opduiken bij de zoekresultaten voor de zoektermen die passen bij jouw website. Goede teksten helpen hierbij, maar er zijn meer factoren die dit kunnen beïnvloeden. Je kunt hierbij denken aan het spelen met afbeeldingen (en de juiste alt-teksten en omschrijvingen hierbij) of het aanpassen van je meta-teksten zodat de preview in Google vertelt wat lezers op deze pagina kunnen vinden.

Website optimaliseren

Heb je meer hulp nodig bij het verbeteren van jouw WordPress website? Naast SEO-optimalisatie help ik je ook graag met simpele WordPress support zaken zoals het installeren of updaten van themes en plug-ins, het indelen van je menustructuur en het toevoegen van widgets.

Heb je een WordPress vraag voor mij waar ik niet helemaal uit kom, dat is geen probleem! Ik werk samen met PITD. Zij leveren onder andere WordPress support en weten meer van de technische aspecten van dit content management systeem. Samen kunnen we jouw vragen zeker beantwoorden.

Contact

Ben je enthousiast geworden om samen met mij aan de slag te gaan met jouw website? Tof! Stuur me een e-mail op info@roxannedekruijk.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.