Het inzetten van social media kan je online zichtbaarheid flink vergroten, maar waar begin je? Ik help je graag met het schrijven van een social media strategie die past bij jouw organisatie. Samen kijken we naar jouw doelgroep en welke platformen je het best in kunt zetten voor het beste resultaat. Denk hierbij aan de populaire social media zoals Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn of Pinterest. Ik help je bij het aanmaken van je profiel (als dit nodig is) en geef je tips over hoe je aan volgers komt. Je kunt jouw social media ook (deels) aan mij uitbesteden.

Social Media Content Planner

Als je gekozen hebt voor jouw social media en je hebt je profielen aangemaakt, dan kunnen we verder gaan kijken naar de content de je wilt delen. Het is slim om gebruik te maken van een social media content planner. Hier kun je allerlei informatie in kwijt. Zo kun je plannen op welke dagen je wilt posten, maar ook wat je dan wilt posten. Zo zorg je er ook voor dat je posts afwisselend zijn. De ene keer deel je wellicht een foto, de andere keer een feitje, een quote of stel je een vraag aan jouw volgers.

Social Media uitbesteden

Aanwezig zijn op social media kost veel tijd. Heb je geen tijd (of zin) om hier dagelijks mee bezig te zijn, maar wil je wel graag dat jouw bedrijf zichtbaar is en blijft op social media? Ik kan deze taak (gedeeltelijk) van je overnemen, zodat jij kunt doen waar je goed in bent. Dit kan in veel verschillende vormen. Heb je bijvoorbeeld wel beeldmateriaal dat je graag wilt delen op Instagram, maar ben je niet goed in het schrijven van teksten en het vinden van de juiste hashtags? Ik doe dit graag voor je. Ook kan ik (nieuws)berichtjes of andere acties voor je posten op Twitter en Facebook.

Pinterest uitbesteden

Pinterest wordt vaak genoemd in het rijtje van social media, maar dit platform is een vreemde eend in de bijt. Je kunt Pinterest beter zien als een zoekmachine, waar mensen op zoek gaan naar recepten, tips, mooie afbeeldingen, creatieve projecten en nog veel meer. Als je jouw Pinterest goed indeelt, kun je hier veel verkeer uithalen. Je moet echter wel weten waar je moet beginnen. Het is belangrijk om te weten welk formaat je afbeeldingen moeten zijn, welke onderwerpen het goed doen en waar en wanneer je jouw content het beste kunt pinnen. Heb je hier hulp bij nodig? Ik help je graag verder.

Contact

Heb je een vraag over (het gebruik van) jouw social media en denk je dat ik jou verder kan helpen, neem dan contact met me op of stuur me een tweet.